Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες στην πορεία του Πολυτεχνείου (video)

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν όσοι συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Εις βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, όπως αναφέρουν συνήγοροί τους, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “120 άτομα, την 15:40 ώρα, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Καρόλου Ντηλ και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία.

Επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και από τον συγκεκριμένο χώρο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκαν άλλες 28 προσαγωγές. Μετά την επιβολή προστίμων αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων.”

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 – ΓΑΔΘ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος