Θεσσαλονίκη: Στο υπουργικό συμβούλιο η ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται η ανέγερση του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την Υγεία» συνολικού προϋπολογισμού άνω των 400 εκατ. Ευρώ.

Η ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025.

Πρόκειται για το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο που θα ανεγερθεί εκτός Αθηνών, αποτελώντας ανάσα για τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τριτοβάθμιο επίπεδο, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα λειτουργίας, με πράσινες και βιώσιμες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Το προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το έργο βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου προς το παιδιατρικό νοσοκομείο, με τον χρόνο κατασκευής να εκτιμάται στα δύο έτη. Οι μελέτες πάντως του έργου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από δημάρχους, οι οποίοι είχαν προβεί και σε σχετικές προτάσεις.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη το έργο για το δίκτυο ύδρευσης του Φιλύρου, που θα εξυπηρετεί και το παιδιατρικό νοσοκομείο, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρεπορτάζ: Αρετή Τασούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος