Θεσσαλονίκη: Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος- Όαση δροσιάς οι κοντινές παραλίες και οι κλιματιζόμενες αίθουσες

Array

Στην κορύφωσή του φτάνει σήμερα πρώτη ημέρα του Ιουλίου ο καύσωνας και, όπως προβλέπεται, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου οι θερμοκρασίες, σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και τη Δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι, φροντίζουν να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα.
Εκτός από τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης, οι πισίνες προσφέρουν και την πολυπόθητη δροσιά στους αθλούμενους, ενώ η κλασική λύση είναι οι κοντινές παραλίες.

Στην Περαία, επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί.

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική και οι Δήμοι, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας, να παραμένουν σε δροσερούς χώρους, να χρησιμοποιούν κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτουν οι δήμοι και να αποφεύγουν εργασίες σε υπαίθριους χώρους που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές. Σε αρκετά σημεία, λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Τρίπολη, ο καύσωνας έφερε υψηλές θερμοκρασίες και οι κάτοικοι προτιμούν να μείνουν σπίτι για να τον αντιμετωπίσουν.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Ο κλιματισμός είναι απαραίτητος, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι επιβεβλημένα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΚΙΚΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος