Θεσσαλονίκη: Στο 98% η πληρότητα στις ΜΕΘ-“Βράζει” η Ημαθία

Με την τραγική λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό να αυξάνεται και τον αριθμό τους μέσα σε μια μέρα να υπεριδιπλασιάζεται αλλά και την πληρότητα στις ΜΕΘ να φθάνει σε περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, στο 98%, η πίεση στο σύστημα υγείας εντείνεται, θέτοντας σε συναγερμό πολιτεία και υγειονομικούς φορείς.
 46 εισαγωγές ασθενών πραγματοποιήθηκαν στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε σήμερα 28/10/2021, στις 8 το πρωί. Την ίδια ώρα, γεμάτη παραμένει η ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Και ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό στην πόλη, με τα κρούσματα να φθάνουν μόνο χθες τα 602, υπήρξαν πολίτες που παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση χωρίς να φορούν μάσκα.

Η Ημαθία “βράζει” από κρούσματα, ενώ μεγάλη είναι η πίεση και στο Νοσοκομείο της  Βέροιας, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των παρελάσεων.

Στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων, τις επόμενες ημέρες, ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται σε απλές κλίνες θα διακομίζονται σε Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας της Θεσσαλονίκης που, ύστερα από συμφωνία με το υπουργείο υγείας, θα δώσει συνολικά 200 κρεβάτια για τον κορονοϊό. Άλλες 50 κλίνες για ασθενείς με covid θα διατεθούν από κέντρα αποκατάστασης σε Βόλο και Λάρισα. Στις ίδιες πόλεις, ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν συνολικά ακόμη 46 κλίνες, απλές και εντατικής θεραπείας, για περιστατικά non covid.
Μικρή, στο μεταξύ, είναι, μέχρι στιγμής, η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές των δημόσιων σχολείων θα δηλώνουν τα αποτελέσματα των self tests στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ