Θεσσαλονίκη: Στη δίνη πρωτοφανούς καύσωνα-Σε ισχύ τα μέτρα του Δήμου για την προστασία των πολιτών

Με ένα μπουκάλι στο χέρι, καπέλο και αναζητώντας σκιερά μέρη, οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τον καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Το σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα και του ενδεχομένου πυρκαγιών παρουσίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για υπευθυνότητα και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Τα τελευταία 24ωρα ήδη πλήττει τη χώρα μας ένας πρωτόγνωρος καύσωνας που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα μείνει στην ιστορία, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν από το Υπουργείο Εργασίας, αφορούν την προστασία των εργαζομένων, κυρίως αυτών που δραστηριοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Ήδη, συνδικάτα και εκπρόσωποι καλούν την πολιτεία και τους εργοδότες να δείξουν την ανάλογη ευαισθησία την δύσκολη αυτή περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν εκτός από τις βασικές γνώσεις πρόληψης και βασικούς κανόνες παροχής βοήθειας.

Σε ισχύ τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα παραμείνουν τα μέτρα, τα οποία έχει ενεργοποιήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προστασία των πολιτών.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΑ, ΕΛΕΝΑ ΜΗΤΣΑΛΗ