Θεσσαλονίκη: Σταθεροποιούνται οι εισαγωγές-Παραμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

Βήμα βήμα και με ιδιαίτερη προσοχή γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, με τους ειδικούς να αποσύρουν ένα ακόμα μέτρο στην εστίαση και τη διασκέδαση. Έτσι,  δεν θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, καθώς καταργείται  ο αριθμός των 6 ατόμων. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα υπόλοιπα μέτρα στην εστίαση, δηλαδή η απαγόρευση όρθιων, οι αποστάσεις στα τραπέζια και ο περιορισμός στη χωρητικότητα των καταστημάτων, ενώ παραμένουν τα πρωτόκολλα για τους κανόνες υγιεινής.

Ο προβληματισμός των ειδικών για τις νέες μολύνσεις, τον αριθμό των θανάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, βάζει φρένο, όπως όλα δείχνουν, και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

Η αποκλιμάκωση, λένε οι ειδικοί, θα έρθει σε λίγες εβδομάδες από σήμερα τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και στους θανάτους.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 11χρονο από τη Μυτιλήνη, ο οποίος πάσχει από το πολυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο. Βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον σε απλή κλίνη.

Σταθερή παραμένει και η κατάσταση της υγείας του δίχρονου αγοριού με κορονοϊό από την Αλεξανδρούπολη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος