Θεσσαλονίκη: Σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων

Αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, σε σχέση με την εβδομάδα 19 έως 25 Ιουλίου 2021.

Στη Θεσσαλονίκη, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (-11%) . Σημειώνεται ότι την εβδομάδα 26/07-01/08/21 τα δείγματα αφορούν το διάστημα 26-29/07/21 και όχι όλη την εβδομάδα 26/07- 01/08/21.

  Σταθεροποιητικές τάσεις με στατιστικά μη σημαντικές μεταβολές στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των λυμάτων παρατηρήθηκαν επίσης στην Περιφέρεια Αττικής (+16%), στην Ξάνθη (+5%) και στην Αλεξανδρούπολη (-12%). Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα, ενώ μη ανιχνεύσιμο ήταν το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας.

Στη Λάρισα, παρατηρήθηκε αύξηση (+79%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Στον Βόλο, αύξηση (+112%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Στην Κρήτη, οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +34% στο Ρέθυμνο έως +186% στον Άγιο Νικόλαο.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, καταγράφηκε αύξηση (+50%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Στα Χανιά, καταγράφηκε αύξηση (+38%), στο Ρέθυμνο, την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21,  καταγράφηκε αύξηση (+34%), σε σύγκριση με την εβδομάδα 19-25/07/21.

Στον Άγιο Νικόλαο, τέλος, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+186%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος