Θεσσαλονίκη: Σταθεροποιείται η κατάσταση με τις εισαγωγές υπό την σκιά της ‘Όμικρον”

Array

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει πιο κοντά τη λήψη νέων μέτρων για την αναχαίτισή της. Τα μέτρα θα αφορούν στη διασκέδαση, τα γήπεδα, την εργασία, τις μετακινήσεις. Η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν τα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στα κρούσματα των τελευταίων ημερών και κάλεσε τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των γιορτών.

Το ΕΣΥ συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του, ωστόσο, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, φαίνεται να σταθεροποιείται η κατάσταση με τις εισαγωγές. Στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου που έληξε στις 8 το πρωί της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου, έγιναν 45 εισαγωγές, 122 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid, ενώ 48 βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Η μετάλλαξη Όμικρον, με το χαρακτηριστικό της αυξημένης νοσηρότητας, απειλεί το ήδη κορεσμένο σύστημα υγείας. Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς, η τρίτη δόση θωρακίζει τους εμβολιασμένους από την συγκεκριμένη παραλλαγή.

Διευκρινίσεις για τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών και αξιολόγηση των αιτήσεων, γίνεται από επιτροπή, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Άλλη μία 85χρόνη ανεμβολίαστη που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, έχασε τη μάχη, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων στους έντεκα, στο ιδιωτικό γηροκομείο της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος