Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις νεαρής φοιτήτριας για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από καθηγητή Μαιευτικής

Array
Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έφτασε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με κατηγορούμενο έναν καθηγητή τους. Πρόκειται για υπόθεση που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη πριν από τις αποκαλύψεις που ξεκίνησαν με την συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου.

  Η νεαρή φοιτήτρια, θύμα παρενόχλησης, ξέσπασε στην κάμερα της ΕΡΤ3, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει, ότι αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει και ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν θάρρος και να μιλούν για αυτό για να θεραπευτούν οι ψυχές τους.

Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι από τις πρώτες που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή Μαιευτικής, πριν το κίνημα #metoo γιγαντωθεί με σειρά αποκαλύψεων στην Ελλάδα.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ύστερα από καταγγελίες τριών φοιτητριών, ενώ προστέθηκαν ακόμη δύο καταθέσεις. Υποστήριξαν ότι ο καθηγητής ασέλγησε σε βάρος τους, κατά τη διάρκειας της γυναικολογικής τους εξέτασης.

Η δίκη ύστερα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης από πολίτες που  ζήτησαν να ανοίξουν τα στόματα των γυναικών που κακοποιούνται.

Σε βάρος του ίδιου καθηγητή, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκε και νέα μήνυση από φοιτήτριες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος