Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου ΑμεΑ σε ίδρυμα

Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώνεται το τραγικό παζλ του θανάτου στις 28 Νοεμβρίου του 2021, ενός 20χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, , ενώ νοσηλευόταν στον αποκαλούμενο «ροζ θάλαμο» του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης « Άγιος Δημήτριος».

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το έγγραφο λογοδοσίας, στο οποίο οι υπάλληλοι αναφέρουν τι γίνεται σε κάθε βάρδια. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ισχυρίζονται σε αυτό ότι είδαν φροντιστή του ιδρύματος, ο οποίος όπως είπαν μάλιστα, μύριζε αλκοόλ,  να δέρνει τον 20χρονο Πάρη και στην συνέχεια να προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη «Λογοδοσία», ο εν λόγω φροντιστής που πήγε στο ίδρυμα για νυχτερινή βάρδια, άρχισε να κλωτσάει τον 20χρονο, επειδή αυτός φώναζε. Την ώρα εκείνη μάλιστα, ο νεαρός δεχόταν και χτυπήματα από έτερο τρόφιμο με μία παντόφλα, χωρίς ο καταγγελλόμενος φροντιστής να κάνει τίποτα ώστε να το αποτρέψει.

Επιπλέον, μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη «Λογοδοσία», ο άνδρας ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην γράψουν τίποτα στο έγγραφο, αλλά αντίθετα να δώσουν την εικόνα πως όλα έγιναν καλώς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος