Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο με βασανισμό μεταναστών από μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 21/4/2021, ζήτησαν και πήραν τα 13 μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες μετέφεραν, φυλάκιζαν ακόμη και βασάνιζαν μετανάστες, όπως φαίνεται σε συγκλονιστικό βίντεο που αποκάλυψε η ΕΡΤ3, με τα μαρτύρια που υπέστησαν δύο φυλακισμένοι μετανάστες από το Αφγανιστάν. Τους απειλούσαν ότι θα τους κάψουν με καυτό σίδερο ρούχων για να δώσουν οι συγγενείς τους χρήματα.

Οι σκηνές που προβάλλονται στο βίντεο παγώνουν. Οι δύο μετανάστες ουρλιάζουν, προσπαθώντας να προστατευτούν από τον μαινόμενο διακινητή που τους απειλεί με ένα καυτό σίδερο ρούχων.

Είναι μόλις 16 και 21 χρόνων και τους κρατούν φυλακισμένους σε ένα παράπηγμα στον Δενδροπόταμο. Το βίντεο εστάλη στους γονείς τους, για να αναγκαστούν να δώσουν χρήματα και να απελευθερωθούν.

Οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια οδήγησαν τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στα ίχνη του κυκλώματος. Συνελήφθησαν 13 Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι κανόνιζαν τη μεταφορά των μεταναστών μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου τους κρατούσαν, ώσπου οι συγγενείς τους να πληρώσουν το ποσό της διακίνησης. Στην συνέχεια, έπαιρναν και αλλά χρήματα για να τους προωθήσουν στην Ευρώπη.
Οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν μέχρι 1.500 ευρώ ο καθένας. Στη δικογραφία αναφέρονται από τα μέσα Μαρτίου ως την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από δέκα τέτοιες περιπτώσεις, με συνολικά 148 μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι τους κρατούνταν με τη βία σε διαμερίσματα.

Ένα  διαμέρισμα στον Εύοσμο, είχε μετατραπεί σε φυλακή για μετανάστες που έφταναν από τον Έβρο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, εντόπισαν εκεί εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ