Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση οι εστιάτορες από την ακρίβεια στο ρεύμα-Ζητούν ενίσχυση του κλάδου

Μπορεί οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος για τον Δεκέμβριο να κινούνται πτωτικά σε ποσοστό της τάξης του 10%, ωστόσο, οι τελικές τιμές καταναλωτή μετά τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης θα παραμείνουν σταθερές. Αυτό σημαίνει ότι η τελική τιμή του ρεύματος που θα πληρώσουν θα παραμείνει στα επίπεδα του Νοεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, η επιδότηση για το 90% των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο θα ανέρχεται στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς, με μέση κατανάλωση 400 κιλοβατώρες/μήνα, χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 152 ευρώ αλλά με την επιδότηση θα πληρώσει 88 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 64 ευρώ.

Ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 700 κιλοβατώρες/μήνα χωρίς επιδότηση, θα πλήρωνε 266 ευρώ, αλλά τελικά θα πληρώσει 121 ευρώ, με τον λογαριασμό να κατεβαίνει ακόμα περισσότερο, αν εξοικονομήσει 15% σε σχέση με το 2021.

Με κατανάλωση 1.200 κιλοβατώρες θα έπρεπε να πληρώσει 456 ευρώ χωρίς την επιδότηση, αλλά με αυτή θα πληρώσει μόνο 244 ευρώ, ένα ποσό που με το μπόνους για μείωση κατανάλωσης κατά 15%, πέφτει στα 209 ευρώ.

Στα όρια τους βρίσκονται οι επαγγελματίες της εστίασης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως λένε, το κόστος της ενέργειας είναι δυσβάστακτο, οι επιχειρήσεις καταναλώνουν περισσότερα από 2.000 κιλοβάτ και οι επιδοτήσεις δεν φτάνουν.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερη ενίσχυση για τον κλάδο, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος