Θεσσαλονίκη: Σαρκοφάγες χελώνες κατέκλυσαν ρυάκι σε πάρκο

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης στο πεδίο του Άρεως ή πάρκο Ανθοκομικής, όπως είναι γνωστό, παμφάγες χελώνες έχουν κατακλύσει το ρυάκι, με τον πληθυσμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για ζώα που είχαν πάρει στο σπίτι τους πολίτες και βλέποντας τις χελώνες να μεγαλώνουν πολύ τις… εγκατέλειψαν στο πάρκο για να απαλλαγούν.

Τις αγόρασαν ως κατοικίδια από pet shop, για να τις κρατήσουν σε μικρά δοχεία που θυμίζουν πισίνες, τονίζει ο Στέλιος Γερονυμάκης, ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Διάσωση και υπεράσπιση ζώων” και ενώ δεν τηρούν όσα χρειάζονται για την καλή διαβίωση τους, τελικά τις αφήνουν στο πάρκο, γιατί δεν επιθυμούν να τις φροντίσουν άλλο.

Είναι προφανές, τονίζει, ότι τα pet shop δεν ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για το είδος τους, το μέγεθος, τη φροντίδα τους και πως πρόκειται για παμφάγες χελώνες. Υπάρχουν δύο είδη χελώνων στο ρυάκι του πάρκου, επισημαίνει ο ίδιος και οι παμφάγες, που είναι εισαγόμενες από την Αμερική έχουν την τάση να τρώνε τα πάντα, απειλώντας ακόμα και τις ελληνικές, φυτοφάγες χελώνες.

Οι σαρκοφάγες δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο, αλλά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα απομάκρυνσής τους, ώστε και οι χελώνες να διασωθούν και ο υπόλοιπος πληθυσμός των ζώων στο πάρκο να διαβιοί χωρίς οχλήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος