Θεσσαλονίκη: Ρίγη συγκίνησης από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση- Μηνύματα ενότητας

Μεγαλειώδης ήταν για άλλη μια φορά η  στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του “ΟΧΙ” στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, η πρώτη μετά την περίοδο της πανδημίας. Την παρέλαση άνοιξε για πρώτη φορά ένα ιστορικό ανακατασκευασμένο αεροσκάφος Spitfire του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που πέταξε δίπλα δίπλα με ένα f-16. Εντυπωσίασαν οι αλεξιπτωτιστές που έπεσαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ συγκλόνισε με την επίδειξή του αλλά και με το μήνυμά του ο πιλότος της ομάδας Ζευς που πέταξε πάνω από τον χώρο της παρέλασης.
Το μήνυμα το επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή μέσα από το κόκπιτ συγκλονίζει. Συγκινημένη η πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε από την εξέδρα των επισήμων.

Για άλλη μια χρονιά οι ακροβατικές επιδείξεις του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ πάνω από τον Θερμαϊκό ήταν εντυπωσιακές.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Πίστας και ο Γιώργος Κουτσογιάννης έπεσαν από το ελικόπτερο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Πιάστηκαν χέρι χέρι και απελευθέρωσαν τη γαλανόλευκη. Με χειρουργική ακρίβεια προσγειώθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα τηρήθηκαν ως επί το πλείστον, με λίγες εξαιρέσεις. Μία ομάδα, οι “Ενωμένοι Μακεδόνες” έκαναν τη δική τους κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της γυναίκας της Πίνδου.

 

Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Αεροσκάφη και ελικόπτερα γέμισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Άρματα μάχης, μηχανοκίνητα οχήματα του στρατού και πεζοπόρα τμήματα σε άψογους σχηματισμούς, έκλεψαν τις εντυπώσεις, ενώ και οι Εύζωνες κέρδισαν το χειροκρότημα.
Μήνυμα ενότητα και εθνικής ομοψυχίας έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι κομμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ