Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία-Συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο

Array

Ρεκόρ εισαγωγών που έφτασαν τις 93 καταγράφηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με 8 διασωληνωμένους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Με τη Θεσσαλονίκη και την Αττική να καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας αλλά και τους λεγόμενους  σκληρούς δείκτες που αφορούν θανάτους και διασωληνωμένους να βρίσκονται στα ύψη, γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν τη δική τους μάχη για να συνδράμουν τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το Nοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε σήμερα με μόλις 50 απλές κλίνες covid ελεύθερες.

Συναγερμός σήμανε σε ιδιωτικό γηροκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφηκε συρροή κρουσμάτων. Από τα συνολικά 27 κρούσματα, χρειάστηκε να διακομισθούν τα 10,  ενώ 4 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Oι ειδικοί εκτιμούν ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του 4ου πανδημικού κύματος.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από το ιικό φορτίο στα λύματα, το οποίο παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο εδώ και τρεις εβδομάδες, βρισκόμαστε στην κορύφωση αυτού του κύματος, το οποίο αυτήν την στιγμή δεν διαφαίνεται να έχει μία γρήγορη πτώση.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, το ιικό φορτίο θα είναι μειωμένο, χωρίς όμως να υπάρχει πολύ χαμηλός αριθμός κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος