Θεσσαλονίκη-Ράλι ανόδου στα καύσιμα : Λύση ανάγκης ο περιορισμός των μετακινήσεων

Χωρίς τέλος μοιάζει το ράλι ανόδου των τιμών των καυσίμων, βάζοντας «φωτιά» σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Λύση ανάγκης για τους περισσότερους οδηγούς, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων στις τελείως απαραίτητες.

Αν και η τιμή του μπρεντ στις διεθνείς αγορές κινήθηκε το πρωί καθοδικά, πέφτοντας λίγο πιο κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, αυτή η μείωση δεν περνά στη λιανική, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να οδεύει ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ το λίτρο, ενώ, σε πολλές περιοχές, τα έχει ξεπεράσει.

Στην Ευρυτανία, η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στα 2,484 ευρώ το λίτρο, ενώ στο κόκκινο παραμένουν τα περισσότερα νησιά. Στις Κυκλάδες, η μέση τιμή της είναι στα 2,475, Λευκάδα 2,471, Κεφαλονιά 2,467, Δωδεκάνησα 2,454, Αθήνα και Θεσσαλονίκη 2,377 και 2,376.

Ανάλογη είναι όμως η εικόνα και στο diesel κίνησης, το οποίο σχεδόν σε όλη τη χώρα έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Πιο συγκεκριμένα στις Κυκλάδες η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,162, στα Δωδεκάνησα στα 2,124 στην Ευρυτανία 2,103, Χαλκιδική 2,050, Αθήνα 2,017 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Θεσσαλονίκη με 2,013 ευρώ το λίτρο.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς παραμένουν απαισιόδοξες και για την εβδομάδα που ξεκίνησε, προβλέποντας περαιτέρω άνοδο των τιμών. Τις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης, με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά παράταση στην επιδότηση καυσίμων, μέσω του fuel pass, καθώς και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ,ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΦΡΟΣΩ ΠΑΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος