Θεσσαλονίκη: “Πράσινη βόλτα” στη Νέα Παραλία έκαναν Τζέφρι Πάιατ και Κωνσταντίνος Ζέρβας

Array

Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου και ο αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, εκμεταλλευόμενος τη διήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε να κάνει “πράσινη βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, έχοντας στο πλευρό του τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι δύο άνδρες χρησιμοποιώντας ποδήλατα, έστειλαν το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας στα αστικά κέντρα.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης, η απάντηση στο ζήτημα της κινητικότητας είναι πώς θα κάνουμε τους πολίτες να βγουν από τα αυτοκίνητά τους, αναζητώντας άλλες λύσεις. Σε πολλές περιοχές αυτές οι λύσεις είναι είτε τα πατίνια, είτε τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, είτε το σύστημα δημόσιας διάθεσης ποδηλάτων.

“Η Θεσσαλονίκη διπλασιάζει το δίκτυο ποδηλάτων και συνεισφέρει στη βιώσιμη κινητικότητα”, επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Πάιατ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ομιλία του στο διήμερο «υβριδικό συνέδριο» του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα την τεχνολογία, την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό.

Μάλιστα, με την παρουσία του στην πόλη, μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του Thessaloniki TechLab έως τον Νοέμβριο, ένα σχέδιο από το 2018. Για αυτόν τον σκοπό, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό “EduAct- Δράση για την Εκπαίδευση”.

Η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα, διαμέσου του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έδωσε τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην καθημερινότητα των 20 παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται στο “Σπίτι της ΑΡΣΙΣ”, στο Ωραιόκαστρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος