Θεσσαλονίκη: “Κρυστάλλινες” βουτιές σε Περαία-Μηχανιώνα-Αγία Τριάδα

Array

Εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας είναι τα νερά στις παραλίες της Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Περαία, Αγία Τριάδα, Μηχανιώνα, Σταυρός και Ασπροβάλτα παίρνουν άριστα και κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν από επισκέπτες και τουρίστες. Σύμφωνα με τα δείγματα που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εστάλησαν στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τα νερά είναι κρυστάλλινα.

Η Περιφέρεια ολοκλήρωσε έγκαιρα τη διαδικασία των μετρήσεων, καθώς το αργότερο έως 15 Ιουνίου 2021, πρέπει να σταλούν στο Υπουργείο Υγείας οι αποφάσεις χαρακτηρισμού της καταλληλότητας ή μη των ακτών κολύμβησης. Στο κάδρο των παραλιών φιλοδοξεί να βάλει και την πλαζ της Αρετσούς ο Δήμος Καλαμαριάς, η οποία τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελούσε προορισμό μπάνιου για πολίτες από άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχει ήδη αποφασίσει εξορμήσεις σε όλες τις παραλίες για να διαπιστώνεται η τήρηση των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος