Θεσσαλονίκη: “Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών” στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας και το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Maliotis Cultural Center of Hellenic College Holy Cross (HCHC) και το Dean C. and Zoë S. Pappas Interdisciplinary Center for Hellenic Studies of Stockton University των Ηνωμένων Πολιτειών, διοργανώνουν την έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών» (The Greek Revolution Through American Eyes).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18.30 μ.μ στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 23) από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του ΙΜΜΑ, κ. Νικόλαο Κ. Μαργαρόπουλο.

«Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών», αποτελεί την πρώτη φυσική έκθεση αρχειακού υλικού που παρουσιάζει την πολυδιάστατη σχέση της Ελλάδας και της Αμερικής, τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Τα 22 panels της έκθεσης περιλαμβάνουν 4 βασικές ενότητες: 1) Ελευθερία ή Θάνατος: Η Ελλάδα στην εποχή των επαναστάσεων, 2) Οι ρίζες της ελληνικής επανάστασης και η σφυρηλάτηση  του δόγματος της μη παρέμβασης του Προέδρου Monroe, 3) Αμερικανοί Φιλέλληνες και η γέννηση του διεθνούς ανθρωπισμού και 4) 400 Χρόνια Σκλαβιάς: Η Ελληνική ανελευθερία και η Αμερικανική υπεράσπιση του κινήματος κατάργησης της δουλείας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος