Θεσσαλονίκη: “Δοκιμαστικές Πτήσεις” την Πρωταπριλιά στο Μπενσουσάν Χαν

Την Παρασκευή 1 Απριλίου από τις 11 το πρωί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης… “πετούν” σε “Δοκιμαστικές Πτήσεις” και συναντιούνται στο Μπενσουσάν Χαν.
Στον χώρο θα εκτίθενται τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της ημέρας. Κάθε δημιουργός θα διαλέξει 10 λέξεις από το λεξιλόγιο του Τύπου. Μέσα σε 3 ώρες θα φτιάξει ένα αφήγημα μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει performance, stand up comedy, κουκλοθέατρο, απαγγελία ποιημάτων και πάσης φύσεως αφηγήματα. Από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, σε κυλιόμενο πρόγραμμα, οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν το έργο τους με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Η δράση είναι εμπνευσμένη από το project “2016 Πρωτοσέλιδα” που ξεκίνησε το 2015 η Στέλλα Τενεκετζή πάνω στο λεξιλόγιο του δημόσιου λόγου. Πρόκειται για μια συλλογική δράση που άρχισε να σχεδιάζεται πριν από περίπου έξι μήνες από τη Γιάννα Μαμακούκα, τον Στυλιανό Ντοκούζ, την Ιωάννα Σεραφειμίδου και τη Στέλλα Τενεκετζή, με στόχο τη συνδημιουργία και το διάλογο μέσα στην πόλη. Ο διάλογος μέσα στην πόλη. Και, όπως υπογραμμίζουν όλοι τους, το παιχνίδι.

Τι είναι όμως ο Homo Bufus;

O Homo Bufus, ανθρώπινο πτηνό ή αλλιώς καθημερινός άνθρωπος, γιορτάζει ας πούμε το ξύπνημα του εαυτού του.
Ας πούμε ότι την Πρωταπριλιά έχει κέφια. Όχι για ψέματα. Κυρίες και κύριοι, κάτι τέτοιο, ποτέ. Έχει κέφια να κάνει την εργάσιμη αργία, να παίξει, να γνωρίσει άλλα πτηνά, να μη νιώθει μόνος.
Την ταυτότητά του; Μα, φυσικά και την ψάχνει. Τα ‘πε άλλωστε πολύ πριν από αυτόν ο ποιητής. Σκοπός το ταξίδι, κι η Ιθάκη, και να μην βρεθεί το «νησί» σύντομα, και τα γνωστά. Να, κάτι τέτοια. Και με επίγνωση και ενσυναίσθηση κι όλες αυτές τις βαθύτερα βαθιές λέξεις της εποχής.
Σοβαρά τώρα, κυρίες και κύριοι, πρόκειται για συναντήσεις καλλιτεχνών και πολιτών. Ή μάλλον, συγνώμη. Κυρίες και κύριοι, πρόκειται για την οικοδόμηση ενός δημιουργικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη, κυρίες και κύριοι, Γοργόνα. Που, φυσικά, ως καθωσπρέπει Γοργόνα δεν ξέρει τι της γίνεται. Και μέσα σε μια εποχή… Αλήθεια, κυρίες και κύριοι, μια εποχή γεμάτη βοοοοοοοοομβες.
Λοιπόν, σιωπή! Σας προσκαλούμε, λέμε, κι έρχεστε.
Αν νιώθετε αποδημητικά πουλιά, δηλαδή. Έρχεστε και αποτυπώνουμε λεκτικά την αληθινά πιο παιχνιδιάρικη μέρα του χρόνου.
Από τι είναι φτιαγμένη η καθημερινότητα; ρωτάμε την Πρωταπριλιά.
Διαμορφώνουμε το περιβάλλον μας ή μας διαμορφώνει;

* Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να είναι στο χώρο πριν τις 7μμ καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ στη συνέχεια διοργανώνουν πάρτι που θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ. Για επικοινωνία με τη διοργάνωση: homobufusfestival@gmail.com.

Οργάνωση Παραγωγής: ELECTRA social company

Homo Bufus Δοκιμαστικές Πτήσεις Facebook Event

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος