Θεσσαλονίκη: Προβληματίζει ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων-Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γιατρών στις ΜΕΘ

Array

Προβληματίζει ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 337 κρούσματα κορονοϊού, την ώρα που η Αττική, με πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό, εμφανίζει στο ίδιο 24ωρο 431 μολύνσεις. Στις επιβαρυμένες περιοχές, εκτός από την Πέλλα, την Πιερία, την Ημαθία και την Καβάλα που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη, περιλαμβάνονται πλέον και η Δράμα με 63 κρούσματα, η Ξάνθη με 59 και η Κοζάνη με 40 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα.

Η διαπίστωση αυτή γίνεται ακόμη πιο προβληματική, αν συνυπολογίσει κανείς στην εξίσωση αυτή, πως δεν έχουν φανεί ακόμη οι επιπτώσεις από την κινητικότητα της Διεθνούς Έκθεσης και της έλευσης στην πόλη των χιλιάδων φοιτητών που φοιτούν στη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς νωπές είναι οι μήνες του περασμένου εφιαλτικού Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφορικά με την επέκταση της τρίτης ενισχυτικής δόσης σε υγειονομικούς και άτομα άνω των 60 ετών.

Την ίδια ώρα, ισχυρή είναι η προτροπή των γιατρών προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γιατρών στις ΜΕΘ που 1,5 χρόνο τώρα  παλεύουν για να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς που νόσησαν σοβαρά από κορονοϊό. Στέλνουν όλοι τους ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος