Θεσσαλονίκη: Πρώτη στους εμβολιασμούς-Κίνητρα για τους διστακτικούς-Αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία

Array

Το χτίσιμο του τείχους ανοσίας απασχολεί ειδικούς και Πολιτεία. Αν ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών, ειδικά μεγαλύτερων ηλικιών, συνεχίσει να είναι επιφυλακτικό με τον εμβολιασμό, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε όσους εμβολιάστηκαν, ώστε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα νέο πάγωμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και να παραμείνουν όλες οι δραστηριότητες ανοιχτές, ειδικά μετά το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στα προνόμια που εξετάζονται για όσους έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι η εξαίρεσή τους από την υποχρέωση διεξαγωγής και δήλωσης self test σε εβδομαδιαία βάση, η σταδιακή τους πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, μπαρ, καφέ, εστιατορίων και χώρους θεαμάτων αλλά και η περαιτέρω διευκόλυνσή τους στις μετακινήσεις και τα ταξίδια.
Σήμερα, 7/6/2021, ανοίγει η πλατφόρμα  για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και θα ακολουθήσει στην συνέχεια και η τελευταία, αυτή των 18 έως 24 ετών. Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τη δυνατότητα επιλογής και των τεσσάρων διαθέσιμων εμβολίων.
Εκτάκτως, συνεδριάζει την Τετάρτη 9/6/2021, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, την ώρα που στα νοσοκομεία παρατηρείται αποκλιμάκωση.
Η Θεσσαλονίκη πέρασε στην πρώτη θέση των εμβολιασμών στη χώρα, πάνω και από τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, καθώς είχαν χορηγηθεί 682.002 δόσεις εμβολίων έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου, με αφορμή τις εικόνες για τα κορονοπάρτι.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες συνωστισμού στο ΑΠΘ αλλά και νεαρών ατόμων που διασκεδάζουν είτε σε πλατείες και πεζόδρομους, είτε σε σπίτια και ταράτσες, είτε σε παραλίες. Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και στην Πλαζ της Πάτρας.
Τρία δωρεάν self tests θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία, από σήμερα έως την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ένα για κάθε εβδομάδα, έως τις 30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος