Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα και “λουκέτα” σε καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα

Σωρεία προστίμων και λουκέτων επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ, σε επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και Δράμας, επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε συνολικά οκτώ επιχειρήσεις (καταστήματα εστίασης, καφέ-μπαρ-κλαμπ) , επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 15.600 ευρώ και 45 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη τήρηση των αποστάσεων και μη ύπαρξη αντισηπτικού σε τραπεζοκαθίσματα που διατηρούσε σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο, καθώς και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Σε ένα άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας, διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο πελάτη που δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Βαρύς ήταν ο πέλεκυς και για ένα ακόμη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Οι αρχές επέβαλαν  διοικητικό πρόστιμο 5.000 € και 15ημερη αναστολή λειτουργίας.

Στον Δήμο Δράμας, σε πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία ιδιωτική Επιχείρηση (ΟΠΑΠ) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας, διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο πελάτες που δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά rapid test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος