Θεσσαλονίκη: Προσέγγιζαν ηλικιωμένες και τις άρπαζαν τα χρυσαφικά τους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Τρεις γυναίκες, ηλικίας 26, 26 και 45 ετών, ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης, οι οποίες κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου 2022 έως τέλη Απριλίου 2022 σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προσέγγιζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενες προηγούμενη γνωριμία τους, αφαιρούσαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, στις δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκε ως δράστις μία εκ των ανωτέρω και οι άλλες δύο, σε μία περίπτωση η καθεμία.

Πρόκειται για τη μία από τις περιπτώσεις εξιχνίασης ληστειών και κλοπών, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης–Συκεών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου, καθώς, όπως προέκυψε περί τα τέλη του προηγούμενου μήνα, εισήλθε δύο φορές σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Συκιές και, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ και (20) συσκευασίες καπνικών ειδών από τις προθήκες του καταστήματος.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος