Θεσσαλονίκη: Πολυετής κάθειρξη στον δολοφόνο 44χρονου τον περσινό Μάιο έπειτα από συμπλοκή για ασήμαντη αφορμή

Array

Κάθειρξη 14 χρόνων και 8 μηνών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε νεαρό Αλβανό, ο οποίος, μαζί με άλλους δύο, ξυλοκόπησε και σκότωσε έναν 44χρονο ομοεθνή τους, σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης, τον περσινό Μάιο. Δράστες και θύμα διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αφορμή. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στη χώρα τους.

Απαρηγόρητη η αδερφή του 44χρονου θυμήθηκε στο δικαστήριο το αιματηρό επεισόδιο του περσινού Μαΐου, λέγοντας ότι τον σκότωσαν εν ψυχρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 25χρονος από άλλη παρέα με αυτή του θύματος, άρχισε να διαπληκτίζεται με τον 44χρονο, χωρίς να γνωρίζονται.

Ο νεαρός οδήγησε το θύμα σε σημείο που δεν καλυπτόταν από κάμερες. Στην συνέχεια, ήρθαν άλλοι δύο που άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια, πόδια και με μπουκάλι. Ο 21χρονος τον μαχαίρωσε στο πόδι και αυτό ήταν το θανατηφόρο πλήγμα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μπορεί να μην αναγνώρισε ελαφρυντικό στον 21χρονο, όμως του επέβαλε μειωμένη ποινή, 14 χρόνων και 8 μηνών κάθειρξης. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στην Κορυτσά και θα δικαστούν εκεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος