Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 56χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του στη Νέα Μάδυτο

Array

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, ο 56χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας, με θύμα την 55χρονη πρώην σύζυγό του, την οποία πυροβόλησε πισώπλατα με κυνηγετική καραμπίνα, όταν μπήκε σε ζαχαροπλαστείο να αγοράσει ψωμί, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Στην συνέχεια, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

   Ο 56χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ,προηγουμένως, κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πως δεν άντεχε μακριά από την πρώην σύντροφό του, μετά τον χωρισμό τους, πριν από τέσσερα χρόνια, και είχε τυφλωθεί από τη ζήλια. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να είχε δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν στη γυναίκα, όπως ανέφεραν μαρτυρίες από το περιβάλλον της, οπότε οι έρευνες στράφηκαν προς το πρόσωπό του.

   Ρίχνοντας φως στην υπόθεση, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης σε οικισμό στην περιοχή των Διαβατών, ενώ, στη συνέχεια, ο δράστης υπέδειξε σημείο στο Καλοχώρι, όπου είχε κρύψει το όπλο, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

   Αρχικά υπήρχαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το πρόσωπο που έφερε το όπλο έμοιαζε με γυναίκα. Φαίνεται, όμως, ότι το μακρύ πανωφόρι και η κουκούλα που φορούσε ο 56χρονος, σε συνδυασμό με τον αδύνατο σωματότυπό του, παραπλάνησαν τους μάρτυρες. Καθώς οι έρευνες των Αρχών προχωρούσαν, το σενάριο περί γυναίκας- δράστιδος ανατράπηκε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος