Θεσσαλονίκη: Πάσχα στο Κόδρα με προστασία του πάρκου και σωστή διαχείριση σκουπιδιών

Το πάρκο Κόδρα είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης και εξόρμησης όχι μόνο των Καλαμαριωτών, αλλά και πολλών επισκεπτών. Ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη,  έχει ολοκληρώσει ήδη τον καθαρισμό του αγαπημένου πάρκου, ενώ έχει προχωρήσει και στο κόψιμο των αυτοφυών φυτών. Εν όψει του Πάσχα, επειδή πολλοί θα προτιμήσουν το Κόδρα, ως τόπο συνάντησης για βόλτα ή για πικνίκ, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο, φιλόξενο και καθαρό, όπως το έχουμε συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για δασική έκταση, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Επίσης, φεύγοντας, μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια μας και φροντίζουμε, τις Άγιες Μέρες του Πάσχα γενικότερα, για την σωστή διαχείρισή τους.

Θεσσαλονίκη: Πάσχα στο Κόδρα με προστασία του πάρκου και σωστή διαχείριση σκουπιδιών

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης απευθύνει  έκκληση στους πολίτες της Καλαμαριάς να μην εναποθέτουν μπάζα και ογκώδη  αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, καθώς το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Θέρμη, όπου μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και το ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, το οποίο υποδέχεται τα σκουπίδια των πράσινων κάδων, θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25/4.

«Αυτές τις ημέρες φρόνιμο είναι οι πολίτες να κάνουν συνετή διαχείριση των οικιακών σκουπιδιών, ώστε να  διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Μπορεί να έχουμε εφταήμερη καθαριότητα, ωστόσο όταν τα μέρη υποδοχής των σκουπιδιών είναι κλειστά, καλό είναι και οι πολίτες να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για το καλό όλων», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, Στέλιος Ματσαρίδης.

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος