Παλιννοστούντες ομογενείς που βρίσκονται στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 90 κινδυνεύουν να χάσουν την ιθαγένειά τους, καθώς αποκαλύπτεται ότι επιτήδειοι τους είχαν εξαπατήσει, πουλώντας εξυπηρετήσεις με πλαστές διατυπώσεις. Ηλικιωμένοι και τα παιδιά τους βρίσκονται απέναντι στον κίνδυνο να χάσουν συντάξεις και άλλες παροχές.
Οι παλιννοστούντες ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ζουν εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα, μπορεί ξαφνικά να βρεθούν χωρίς πατρίδα, ενώ εκφράζουν φόβους μήπως εντοπιστούν κι άλλα προβλήματα στα έγγραφά τους που δεν γνώριζαν και χάσουν και τις συντάξεις τους.
Στις γειτονιές των παλιννοστούντων ομογενών επικρατεί ανησυχία, ενώ ήδη οι ομογενείς που χάνουν την ιθαγένεια έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, περιμένοντας να ανατραπεί η απόφαση που τους καταστρέφει τη ζωή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος