Θεσσαλονίκη: Παιδιά διδάσκουν τον εθελοντισμό εξωραΐζοντας το πάρκο τους

Πήραν τα πινέλα κι έπιασαν δουλειά, θέλοντας να ομορφύνουν το πάρκο, στο οποίο περνάνε τις ελεύθερες ώρες τους. Ο λόγος για τα παιδιά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς, τα οποία συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πήγαν στο πάρκο επί της οδού Παπανδρέου και μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προχώρησαν στον καλλωπισμό του.

Η δράση ξεκίνησε, με αφορμή ένα γράμμα που έστειλε η εννιάχρονη Αναστασία-Σύλια Χατζηαθανασίου, στον Δήμαρχο, ζητώντας του να βοηθήσει στην περιποίηση του αγαπημένου της πάρκου. Ο κ. Δαρδαμανέλης, απάντησε θετικά κι  έτσι το ραντεβού κλείστηκε για την 30η Μαΐου. Ο Δήμος παρείχε πινέλα, μπογιές και  αναρριχώμενα φυτά, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του πάρκου. Πριν φτάσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στο πάρκο, τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες με τις οποίες ευχαριστούσαν τον κ. Δαρδαμανέλη και τις κρέμασαν ώστε να τις δει και να τις πάρει στη συνέχεια στο γραφείο του, ως δείγμα ευγνωμοσύνης και καλής συνεργασίας, ενώ χείρα βοηθείας έδωσαν και  ναυτοπρόσκοποι.

Νωρίτερα, εθελοντές από το Χαμόγελο του παιδιού, καθάρισαν, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου Καλαμαριάς, την πλαζ Αρετσούς.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές του  yousmile, του εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου και ενήλικοι εθελοντές του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», εθελοντές του Κολλεγίου  Ανατόλια, αλλά και  εργαζόμενοι  του “vita 4 you”.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος