Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας- 2.000 παιδιά αλλάζουν τον κόσμο

Το μήνυμα πως «η ρομποτική και το STEM μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο», έστειλαν περίπου 2.000 παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST® LEGO® League Virtual Open International» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eduact, από 24-27 Ιουλίου.

Σε μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη από προκλήσεις και καινοτομία, οι 200 ομάδες του διαγωνισμού παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και πρότζεκτ, με τον αθλητισμό να είναι το κεντρικό θέμα και πηγή έμπνευσης και την ομάδα SESI HEROES από τη Βραζιλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η Planck Team από την Ιταλία, στην τρίτη θέση η ομάδα Black&White από τη Σλοβενία, στην τέταρτη θέση η ομάδα TROJANS από την Αίγυπτο και στην πέμπτη θέση η ομάδα SESI Biotech από τη Βραζιλία. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, η ομάδα NGK βγήκε πρώτη στην κατηγορία «Motivate Award», η ομάδα SCRAPS κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Robot Performance Award» και η ομάδα Happy Fit.Ment την πέμπτη θέση στην κατηγορία «Breakthrough Award».

Πέραν του διαγωνιστικού κομματιού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από διαδικτυακά διαδραστικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουν ζωντανά καλλιτεχνικά δρώμενα, αφού μέλημα των ανθρώπων της Eduact και των εθελοντών, ήταν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που στόχο είχε να μειώσει την απόσταση, να ενισχύσει τη διασκέδαση και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν περισσότεροι από 28.000 θεατές από όλον τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτού, πραγματοποιήθηκαν 36 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης και 30 ώρες μαγνητοσκοπημένων video. Όσον αφορά τα Robot Games, χρειάστηκαν περισσότερες από 20 ώρες για sessions και 1.800 λεπτά μαγνητοσκοπήσεων, κατά τα οποία παρουσιάστηκαν 600 projects. Για την ανάδειξη των νικητριών ομάδων υπολογίζεται πως απαιτήθηκαν περίπου 12 ώρες judging session. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 40 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες μέσω της πλατφόρμας zoom.

Το FIRST® LEGO® League Virtual Open International πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τη FIRST και τη LEGO Education υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021 και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ακαδημίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικός οργανισμός αναλαμβάνει τη διοργάνωση του. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθη φέτος σε υβριδικές συνθήκες από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος