Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί πρόσφυγες φιλοξενούνται στη βάση των Ναυτοπροσκόπων στην Καλαμαριά

Στη βάση των Ναυτοπροσκόπων της Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχουν φτάσει στην περιοχή με τα λιγοστά υπάρχοντα τους αφήνοντας πίσω τους τις εμπόλεμες ζώνες. Από την πρώτη στιγμή οι πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν, ήρθαν σε επαφή με το Προξενείο και ζήτησαν να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνδράμουν τους πρόσφυγες. Πολύ γρήγορα κατάφεραν να εξοπλίσουν ένα χώρο, στον οποίο φιλοξενούνται σήμερα κυρίως μητέρες με παιδιά και ηλικιωμένοι.

Πρόκειται για το δεύτερο γκρουπ προσφύγων που φτάνει από την Οδησσό στην Καλαμαριά, περιοχή που συνδέεται με μνήμες της προσφυγιάς. και βρήκαν στη βάση των Ναυτοπροσκόπων στέγη, φαγητό και έναν ασφαλή χώρο να μείνουν. Η πρώτη αποστολή περίπου τριάντα ανθρώπων είχε φτάσει από τη Μαριούπολη και ήταν, όπως λένε οι πρόσκοποι, άνθρωποι πολύ ταλαιπωρημένοι.

Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί πρόσφυγες φιλοξενούνται στη βάση των Ναυτοπροσκόπων στην Καλαμαριά

Οι ροές των προσφύγων αυξάνονται καθημερινά και οι εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για μόνιμη εγκατάσταση, τονίζουν οι υπεύθυνοι, ωστόσο είναι ένας πρώτος, φιλόξενος χώρος, μέχρι να δουν τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος