Θεσσαλονίκη: Όλο και περισσότερες οι προσελεύσεις στις εφημερίες-Σαρώνει η Όμικρον

Array

Με την πίεση στα νοσοκομεία να εντείνεται, αυτή την φορά στις εισαγωγές σε απλές κλίνες covid, οι ειδικοί διαπιστώνουν τη μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στον πληθυσμό, αν και τα κρούσματα από τη μετάλλαξη Δέλτα παραμένουν ακόμη πολλά.

Οι προσελεύσεις στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ήταν πάνω από 130, στην εφημερία που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί ( 8/1), ενώ 50 ήταν οι εισαγωγές.

Οι ειδικοί προσδιορίζουν την κορυφή του 5ου κύματος μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Φαρμακοποιοί σε διάφορες περιοχές της χώρας, καταγράφουν ελλείψεις στα αποθέματα των σελφ τεστ που διατίθενται δωρεάν και ζητούν παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας, ενώ νέες παραλαβές αναμένονται από την Τρίτη.

Πολίτες όλων των ηλικιών είτε προληπτικά είτε επειδή έχουν συμπτώματα, συνεχίζουν να προσέρχονται στα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα για ράπιντ τεστ.

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός παιδιών από 5 έως 11 ετών, ενώ, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανοίξουν και νέα ραντεβού στην πλατφόρμα.

Η επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών αρχίζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, από Μακεδονία και Θράκη, με Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Αναισθησιολόγους και γενικούς ιατρούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος