Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας από τη χαλάρωση των μέτρων

Array

Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας από σήμερα 28/6/2021, καθώς αίρεται σειρά περιορισμών.
Η χαλάρωση των μέτρων, αφορά στην άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ  σταματούν και τα self tests εργαζομένων και αθλούμενων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Επίσης, θα μπορούν να βρίσκονται:
-Έως 10 άτομα στο τραπέζι στην εστίαση
-Έως 300 άτομα σε δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους
-Έως 120 άτομα στις οργανωμένες παραλίες

Την ίδια ώρα, η άρση των περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και οι διευκολύνσεις, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Τα προνόμια θα αφορούν στην
ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα, μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ, είσοδο σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς, καθώς και στην ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται οι ιδιοκτήτες να έχουν την επιλογή αν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες. Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid-free, τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χαλάρωση των μέτρων θεωρείται ως ένα θετικό βήμα, ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις για τον διαχωρισμό των χώρων.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη δέλτα που χαρακτηρίζεται ως πιο μεταδοτική και απειλεί την άρση όλων των περιορισμών. Έκκληση απευθύνουν οι ειδικοί στους πολίτες να εμβολιαστούν.
Σε χαμηλά ποσοστά βρίσκονται μέχρι τώρα οι τουριστικές ροές. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι παραμένουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Ένα επιπλέον μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όσους τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα από τη Ρωσία. Θα πρέπει, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, να έχουν υποβληθεί και σε μοριακό τεστ, στη χώρα τους.

ΠΗΓΗ; ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος