Θεσσαλονίκη: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη-Σιωπηρή διαμαρτυρία δικηγόρων

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10:00 κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα. Στο ίδιο σημείο καλούν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 11:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης,καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στον ΟΣΕ, με σύνθημα «Ακούστε τις φωνές».

Θα προηγηθούν τέσσερις προσυγκεντρώσεις σωματείων στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα:

επί της Τσιμισκή με Αριστοτέλους, σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών

-στην πλατεία Άθωνος σωματεία στον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπών σωματείων του ιδιωτικού Τομέα

-στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού, σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και

-στην πλατεία Αγίας Σοφίας, σωματεία στον Κλάδο της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ,καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας από την αρχή της βάρδιας έως το τέλος της. Παράλληλα, κανονικά θα εκτελούν τα δρομολόγια τα νυχτερινά λεωφορεία του αεροδρομίου αλλά και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Σιωπηρή διαμαρτυρία στις 10:30 θα πραγματοποίησαν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Στον χώρο τοποθετήθηκαν 57 καρέκλες, όσες και οι νεκροί των Τεμπών, δεμένες με μαύρες κορδέλες. Στις κενές καρέκλες, καθεμία από τις οποίες έγραφε σε μαύρο φόντο το όνομα και την ηλικία των θυμάτων της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας, υπήρχαν τριαντάφυλλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος