Θεσσαλονίκη: Νέο καθεστώς στις μετακινήσεις με πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης

Array

Οι επιβάτες, στον υπεραστικό σταθμό  ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, επιδεικνύουν από σήμερα 13/09/2021 για έλεγχο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Αυτή η εικόνα θα επαναλαμβάνεται καθημερινά πλέον, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για τον κορονοϊό όχι μόνο για τα  ταξίδια με ΚΤΕΛ αλλά και με αεροπλάνα, τρένα και πλοία ή για να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους  χώρους συνάθροισης.
Πιο ακριβό όμως θα βγαίνει το ταξίδι για όσους είναι ανεμβολίαστοι, αφού θα πρέπει να πραγματοποιήσουν με δικά τους έξοδα εργαστηριακό rapid test ή μοριακό. Με self test θα ταξιδεύουν τα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 11 ετών.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού θα επιβαρυνθούν με το κόστος του τεστ που φθάνει τα 10 ευρώ και θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μία φορά την εβδομάδα. Αντιθέτως, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές, ενώ θα πραγματοποιείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Το τεστ αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.
Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι  σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά test PCR ή rapid κάθε εβδομάδα.

Νέο τοπίο από σήμερα και για τους κλειστούς χώρους εστίασης, στους οποίους θα εισέρχονται ύστερα από έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών μόνο εμβολιασμένοι ή  άτομα που έχουν νοσήσει.

Στα γυμναστήρια οι ανεμβολίαστοι αθλούμενοι υποχρεούνται σε ένα μοριακό ή rapid test την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος