Θεσσαλονίκη: Μπακαλιάρος σκορδαλιά με…αυστηρά ραντεβού

Array

Σε κάθε ελληνικό τραπέζι σήμερα την τιμητική του έχει το γνωστό παραδοσιακό πιάτο του μπακαλιάρου με το απαραίτητο συνοδευτικό, τη σκορδαλιά.
Από το πρωί, φωτιά πήραν τα τηλέφωνα για παραγγελίες στα καταστήματα διανομής φαγητού, ενώ παραγγελίες γίνονται ήδη από το προηγούμενο Σάββατο. Η κίνηση είναι αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι, λένε οι εστιάτορες. Λίγοι είναι πάντως εκείνοι οι οποίοι προτιμούν στο μενού τους, για αυτή την ημέρα, κάποιο άλλο ψάρι στο εορταστικό τραπέζι.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η κατάσταση λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, είναι διαφορετική.

Οι…”πιστοί” στον μπακαλιάρο, οφείλουν να προσέλθουν λίγα λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού τους για την παραλαβή του, ώστε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες. Λέγοντας το ονοματεπώνυμο με το οποίο έκαναν την παραγγελία, θα παραλαμβάνουν το έδεσμα της ημέρας και θα αποχωρούν, ενώ υπάρχει κόσμος που έχει κλείσει ραντεβού ακόμη και στις οκτώ το πρωί, επειδή πιο αργά δεν υπήρχε διαθέσιμο ραντεβού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος