Θεσσαλονίκη-Μητέρα τρίχρονου κοριτσιού: Δεν πήραμε τις απαντήσεις εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο

Τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη που κατέληξε έπειτα από 10 μέρες νοσηλείας, αναμένουν ιατροδικαστές και η οικογένεια του παιδιού που κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης.

Η μητέρα του παιδιού συγκλονίζει: “Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις όταν είμαστε εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο”, είπε συντετριμμένη.

Στο παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή δύο ώρες μετά τη διακομιδή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Παπαγεωργίου, εντοπίστηκαν πνευμονολογικό και εγκεφαλικό οίδημα. Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα των γονιών που είδαν το νήμα της ζωής του παιδιού να κόβεται τόσο αναπάντεχα και ενώ αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πόνους στον αστράγαλο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, μέχρι να τελειώσει η νεκροψία – νεκροτομή δεν είχε σταλεί ενημερωτικό σημείωμα από το Παπαγεωργίου, ενώ ζητήθηκε κατάσχεση του ιατρικού φακέλου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ενέργειες κατά τη διάρκεια νοσηλείας και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί.

Από τους γιατρούς είχαν εξεταστεί οι πιθανότητες της νόσου Καβασάκι και long covid, αφού το παιδί είχε αντισώματα κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος