Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”

Με μια τοιχογραφία που συμβολίζει το πέρασμα από το γκρίζο, στο φως και το χρώμα και δημιουργήθηκε στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, γιορτάζει φέτος το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ τα 40 του χρόνια λειτουργίας και παρέμβασης στον τομέα της απεξάρτησης.

Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”

Η επίσημη παρουσία της που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και δημιουργήθηκε από τον Same84 στο πλαίσιο των δημόσιων δράσεων της UrbanAct, έγινε σήμερα με παρόντες και παρούσες μέλη και εργαζόμενους των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ Αντώνης Ραφτόπουλος, με την τοιχογραφία δημιουργήθηκε ένα τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα 40 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης δομής για τη θεραπεία της εξάρτησης στη χώρα μας. Ανοιχτή σε τέτοιου είδους δράσεις εμφανίστηκε η διοίκηση του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, με την αναπληρώτρια διοικήτρια Αλεξάνδρα Τιτοπούλου να εκφράζει την χαρά της για τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ αλλά και την UrbanAct που μετατρέπει τους γκρίζους τοίχους του νοσοκομείου σε πολύχρωμους καμβάδες.   

O Same84 που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει από το 1996 περισσότερες από 150 τοιχογραφίες σε κτήρια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Η UrbanAct, σε συνεργασία με καλλιτέχνες, παρεμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε δημόσια κτήρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας αισθητικά τους χώρους και προβάλλοντας μηνύματα σεβασμού της διαφορετικότητας, χαράς της ζωής, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

ΦΩΤ./ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος