Ο Μιχάλης Επιτροπίδης είναι εστιάτορας και γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστίασης Θεσσαλονίκης. Έχει επιλέξει, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, να δηλώσει τον κλειστό χώρο του εστιατορίου του ως μικτό, να δέχεται δηλαδή και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
85% είναι το ποσοστό των επαγγελματιών εστίασης Θεσσαλονίκης που δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν να λειτουργήσουν ως μικτά τα καταστήματά τους, 6% ως αμιγή, ενώ το 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.
Οι επαγγελματίες θα ελέγχουν με ψηφιακή εφαρμογή τη γνησιότητα βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και των tests. Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν και θα κατεβαίνει από το gov.gr.
Θα ελέγχονται όλοι, ακόμη και οι τουρίστες. Στην είσοδο του καταστήματος, από τις 15 Ιουλίου θα υπάρχει ειδική σήμανση, αν ο χώρος είναι αμιγής ή μικτός, με ειδική αναφορά αν είναι εμβολιασμένο το προσωπικό της επιχείρησης. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των καταστημάτων εστίασης που κάνουν ήδη self test.
Μία επιχείρηση θα μπορεί να έχει μικτή χρήση σε εξωτερικούς και αμιγή σε εσωτερικούς χώρους.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος