Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 14 έως 20 Φεβρουαρίου 2022, σε σχέση με την εβδομάδα 7 έως 13 Φεβρουαρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης.
Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Πάτρα (-48%), στο Ρέθυμνο (-41%) και στην Κέρκυρα (-70%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στην Θεσσαλονίκη (-24%), στον Άγιο Νικόλαο (-16%), στην Αττική (-15%) και στα Ιωάννινα (-11%).
Την τελευταία εβδομάδα, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε οριακή μείωση (-24%). Tο ιικό φορτίο της πόλης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Το στέλεχος Δέλτα από τις 9 Φεβρουαρίου και μετά ανιχνεύεται στο όριο της αναλυτικής ευαισθησίας της μεθόδου, ενώ η συχνότητά του σε σχέση με το Όμικρον έχει μειωθεί κάτω από το 2% και δεν μπορεί πλέον να εκτιμηθεί με ακρίβεια.
ΠΗΓΗ: ΕΟΔΥ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος