Θεσσαλονίκη: Μειώνονται τα κρούσματα και οι κλίνες στις ΜΕΘ όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί

Array

Όσο  αυξάνονται οι εμβολιασμοί μειώνονται οι κλίνες στις ΜΕΘ και οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει στο 0,74.
Στα 7,2 εκατομμύρια έφτασαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Όσο προχωράει η διαδικασία, μειώνονται και τα κρούσματα.
Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου, από 8 κλίνες covid, λειτουργεί πλέον μόνο μία.

Έκκληση εμβολιασμού σε πληρώματα και επιβάτες για την  πρώτη μαζική έξοδο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, απηύθυνε από το λιμάνι του Πειραιά, ο Υπουργός  Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η  βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωρά, επιτρέπουν αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.
Από αύριο Σάββατο έχουμε επανέναρξη της λειτουργίας των παιδότοπων σε υπαίθριο χώρο, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και  των λούνα παρκ.

Επίσης, επαναλειτουργούν οι Υπηρεσίες ευεξίας και εκμετάλλευσης λουτρών. Τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Από την 1η Ιουλίου, λειτουργούν οι κινηματογραφικές αίθουσες, με το 50% της δυναμικότητάς τους και σταματά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Δίμηνη παράταση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή την εφάπαξ διάθεση 8 self tests σε κάθε δικαιούχο ζήτησε η κυβέρνηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Στην Αχαΐα,  ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος δεν δέχεται να συνεχίσει τη διανομή, θα χρησιμοποιηθεί το κανάλι διανομής των super markets.
Η εφοδιαστική αλυσίδα των self tests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό στην Αχαΐα όσων φαρμακείων επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Και στην Αττική, εφόσον αρνηθούν τη διανομή των tests οι φαρμακοποιοί, θα γίνει ανάλογη κίνηση για τη διανομή μέσω των super markets.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος