Θεσσαλονίκη: Με γοργά βήματα προς το τείχος ανοσίας και την πλήρη άρση των περιορισμών

Array

Συνεχίζεται η προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας, ώστε να οικοδομηθεί  το τείχος ανοσίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών, άνοιξαν 420.340 νέα ραντεβού, ενώ αναμένεται από τη Δευτέρα 14/6/2021, να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών.
Στο μεταξύ, από χθες 11/6/2021, μπορούν οι δικαιούχοι να προμηθεύονται κανονικά, τα self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.
Όσο βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, χαλαρώνουν και τα μέτρα.
Καφές ,ποτό και γεύματα …μετά μουσικής λοιπόν ισχύουν από σήμερα.
Παράλληλα, επεκτείνεται έως τη 1.30 π.μ  το ωράριο κυκλοφορίας…μέτρα χαλάρωσης αλλά και προσπάθειες για την οικονομική ανάκαμψη του κλάδου της εστίασης.
Από σήμερα 12/6/2021, επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, με δύο ελεύθερες διόδους, ενώ από την 1η Ιουλίου, εάν συνεχιστεί η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, θα επέλθει και η πλήρης άρση των περιορισμών.

Ακόμη, όπως τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, ‘Ακης Σκέρτσος, οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από την 1η Ιούλιου. Ερωτηθείς για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, ο κ. Σκέρτσος απέρριψε κατηγορηματικά τον όρο «προνόμια» και εξήγησε ότι αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ και ενάμισι χρόνο είναι ότι «εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από την στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι, όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας, δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων. Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους», επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.

“Κατ’ επέκταση, εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος