Θεσσαλονίκη: Μαζικές κινητοποιήσεις διανομέων στον κλάδο της σίτισης

Array
Συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις διανομέων στον κλάδο της σίτισης, μετά την αιφνιδιαστική απόπειρα γνωστής εταιρείας να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των ταχυδιανομέων.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορείες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Χιλιάδες διανομείς της εταιρείας με τα κόκκινα γιλέκα, κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την απόπειρα της εταιρείας να μετατρέψει 115 συναδέλφους τους από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας σε αυτοαπασχολούμενους.

Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας και μοτοπορεία από το Πεδίο του Άρεως στο Υπουργείο Εργασίας, όπου επέδωσαν τα αιτήματά τους και συνέχισαν στα  κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Εντωμεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανήγγειλε κατάθεση τροπολογίας για να εξασφαλιστεί η μισθωτή σχέση εργασίας των διανομέων.

Το ΚΚΕ εκφράζει την στήριξή του στον αγώνα των διανομέων  και επανακαταθέτει στη Βουλή την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μία διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας! Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες. Οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα των ντελίβερι, έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες».
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος