Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν αλλοδαπούς παρά τη θέλησή τους και ζητούσαν λύτρα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την έρευνα που διενήργησαν συνάδελφοί τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, οδήγησαν στην σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, 27, 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την 25-10-2021 πραγματοποιήθηκε καταγγελία από δύο αλλοδαπούς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και ζητούσαν για την απελευθέρωση του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ως τόπος κράτησης του απαχθέντα άγνωστη τοποθεσία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και, βραδινές ώρες της 26-10-2021, ορίσθηκε παράδοση του αιτούμενου χρηματικού ποσού στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο σημείο παράδοσης μετέβη ο 50χρονος απαχθείς, καθώς επίσης και 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, αφού παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, συνελήφθη.

Πρωινές ώρες χθες (27-10-2021) με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου, όπου εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν 8 απαχθέντες αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς-συνεργοί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες είτε από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού από 1.000 έως 2.000  ευρώ, για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος