Θεσσαλονίκη: Κορύφωση του καύσωνα την Τρίτη-Προσοχή για τις ευπαθείς ομάδες

Array

Με εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες, οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις δύσκολες αυτές ημέρες, είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο, προσπαθούν όμως να βρουν τρόπους να δροσίζονται.

H πολιτεία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία ευπαθών ομάδων των εργαζομένων.

Τα τελευταία 24ωρα πλήττει τη χώρα μας ένας από τους εντονότερους  καύσωνες  των τελευταίων δεκαετιών που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα μείνει στην ιστορία, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Η κίνηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη το μεσημέρι του Σαββάτου 31/7/2021, με τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
Στην παραλία της Επανωμής  δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Όπως λένε οι λουόμενοι, πρόκειται για μία κοντινή παραλία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές των νησιών.

Οι ειδικοί πάντως, επισημαίνουν πως θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο.

Όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και κυρίως για υπέρταση, καθώς και διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιισταμινικά σκευάσματα, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους, προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος