Θεσσαλονίκη: Κομμώτρια προσφέρει κοτσίδες και δύναμη στις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

120 κοτσίδες μαλλιών, από φυσικές τρίχες και όχι βαμμένες, κατάφερε να μαζέψει μέσα σε πέντε χρόνια κομμώτρια από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν περούκες που θα διατεθούν σε γυναίκες, οι οποίες υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, λόγω καρκίνου.

Η κα Φανή Ποϊράζη, τα τελευταία χρόνια, ακόμη και εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας, δεν σταμάτησε να συλλέγει κοτσίδες από μικρά παιδιά του Σοχού και των όμορων χωριών, εκεί όπου 37 χρόνια τώρα, δραστηριοποιείται ως κομμώτρια, προκειμένου να τα δωρίσει στο Άλμα Ζωής.
Είπε ότι αυτό που την παρακίνησε ήταν οι δυνατές στιγμές που έζησε, όταν συγγενείς και φίλοι της που έπασχαν από καρκίνο, απευθύνονταν σε αυτή για να τους κόψει τα μαλλιά  πριν αρχίσουν τις επώδυνες θεραπείες. Από αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές εκείνη κράτησε μόνο την ελπίδα, όπως είπε. Η ανταπόκριση έρχεται από όλη την Ελλάδα, όπως Ξάνθη, Χανιά, Αθήνα, τα γύρω χωριά του Σοχού, ενώ απίστευτη είναι η προσφορά των ανθρώπων αλλά και των μικρών παιδιών. Οι πιο συγκινητικές προσφορές ήταν ενός 4χρονου παιδιού και μιας κυρία 87 χρονών που  είχε τις κοτσίδες της από τα νιάτα… έκλαψε και είπε ότι ήταν όλη της η ζωή, ήταν η δύναμη της ζωής.

“Αυτές οι κοτσίδες κρύβουν μία ολόκληρη ζωή και την ελπίδα που κρύβει μέσα της”, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Ποϊράζη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος