Ολόκληρο εργαστήριο εκμάθησης διαρρήξεων είχαν στήσει τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν προχθές (11-12-2023) στη Θεσσαλονίκη για διαρρήξεις και μία ληστεία. Σε διαμέρισμα στην Πολίχνη υπήρχε χώρος που μάθαιναν να ανοίγουν κλειδαριές και να φτιάχνουν αντικλείδια. Σύμφωνα με τη δικογραφία παρακολουθούσαν και βιντεοσκοπούσαν άτομα που κρατούσαν στα χέρια τους τα κλειδιά τους και στη συνέχεια έφτιαχναν αντικλείδια και έμπαιναν στα σπίτια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα διαρρήξεων οικιών, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμού και άλλες διατάξεις.
Ρεπορτάζ Κ. Καντούρης
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα πέντε ατόμων που ενέχονταν σε διαρρήξεις σπιτιών και ληστεία – Λεία άνω των 170.000 ευρώ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος