Θεσσαλονίκη: Κατέθεσε στον ανακριτή οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης

Οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικά πυρά, κατέθεσε νωρίτερα στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε για την πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά, πριν δεχθεί τα πυρά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η κατάθεσή του διήρκησε περίπου μισή ώρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, εάν ο άντρας είναι ένας από τους τρεις μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Νωρίτερα, η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη. Το υλικό αυτό βρίσκεται στη δικογραφία.

Στο μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε  πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών. Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πατέρας και ο παππούς του 16χρονου δήλωσαν ότι ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα, καθώς οι γιατροί τους ενημέρωσαν για τη βαριά κατάσταση της υγείας του. Ο πατέρας ζήτησε για ακόμα μία φορά δικαίωση για τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του ενώ δήλωσε πως “αν κάτι πάει στραβά με το γιό του θα πάρει τον νόμο στα χέρια του”. Η σύζυγος του 16χρονου βρίσκεται στο σπίτι τους σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, μαζί με το βρέφος τους.

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τη μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την υγεία του 16χρονου

Την έντονη αντίδρασή της για το γεγονός ότι η διοίκηση του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για την κατάσταση του 16χρονου, περισσότερα από δύο 24ωρα από τη στιγμή που εισήχθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς. Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος