Θεσσαλονίκη: Κατασβέστηκε η φωτιά στα Τσαΐρια-Αιχμές κατοίκων για τον άτυπο καταυλισμό των Ρομά

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε  περίπου στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Τσαΐρια, κοντά στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ενώ κάτοικοι αφήνουν αιχμές για τον άτυπο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή.

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και απορρίμματα, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περίπου στη 1.30 το μεσημέρι δόθηκε εντολή για κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος. Στο σημείο επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής τύπου Έρικσον.

Πριν από δύο ημέρες, μία ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε σε σκουπίδια και ξερά χόρτα σε κοντινή απόσταση, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν πλέον αγανακτισμένοι, υποστηρίζοντας ότι το θέμα ξεκινάει από πολύ παλιά κι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου καταυλισμού των Ρομά. Αυτός ο καταυλισμός  είναι η εστία που ξεσπούν πάρα πολλές φωτιές, ενώ βάσει στατιστικών στοιχείων, εκδηλώνεται μία φωτιά ανά περίπου επτά ημέρες, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης που δικαίωσε τον δήμο για τη διοικητική αποβολή, οι ίδιοι οι Ρομά προσέφυγαν πλέον στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έδωσαν εντολή για προσωρινή ανακοπή, γι’ αυτό και οι 12 οικογένειες βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, λένε οι κάτοικοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος