Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος δέκα ατόμων για οπαδική επίθεση σε 14χρονο

Κακουργηματική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού, άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των δέκα νεαρών, 16 έως 19 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την επίθεση με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου. Η άγρια επίθεση είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία οι νεαροί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου. Η δικογραφία – στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση- διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει η ΕΡΤ3, ύστερα από σχετική καταγγελία του πατέρα των δύο αγοριών, ο 14χρονος μαζί με τον 15χρονο αδελφό του έπεσαν θύματα οπαδικής βίας στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Τα δύο αδέρφια 14 και 15 ετών έκαναν βόλτα στην παραλία όταν στο ύψους του Μακεδονία Παλλάς είδαν ξαφνικά μια ομάδα 10 νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους. Τα δύο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν. Ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι και ο 14χρονος, τον οποίο έπιασαν και άρχισαν να χτυπούν. Οι δράστες της επίθεσης, όσο χτυπούσαν τον 14χρονο τον ρώτησαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος